Branding strategie.

Ben je opzoek naar een nieuwe merkidentiteit? dan ben je bij het team van amigos aan het goede adres. Wij helpen je met het creëren van alle elementen van een goede huisstijl – zoals een logo, typografie en stijlelementen. Je kunt er zeker van zijn dat we weten hoe we jouw ideeën tot leven kunnen brengen en je bedrijf laten opvallen.

Wat is Branding?

We zeggen altijd: “Marketing is iemand mee op date vragen en Branding is de reden dat ze ‘ja’ zeggen.” 

Het eerste contact met jouw organisatie moet zorgen voor een goed gevoel. Het zorgt ervoor dat klanten bij je terug zullen komen en dat werknemers met veel plezier bij je blijven werken. Een merk moet staan als een huis en communicatie speelt daarin een grote rol.

Branding is het creëren van een merkidentiteit die past bij jezelf en bij jouw doelgroep. Het is ook een soort handleiding met regels waar alle vormen van communicatie aan moeten voldoen om jouw merk op de juiste manier naar voren te brengen. 

Maar hoe zit dit er in de praktijk uit? Als je goed om je heen kijkt zie je overal verschillende beelden, teksten, kleuren en nog veel meer elementen die bedrijven gebruiken om jouw te overtuigen en te laten zien wie ze zijn. Denk bijvoorbeeld nu aan de McDonalds. Je denkt nu waarschijnlijk aan een rode kleur met een gele ‘M’. Omdat dit erg herkenbaar is, heeft het een blijvend plaatsje in jouw hersenen gekregen. Bedrijven die dit perfect op orde hebben, zijn meestal ook de grote jongens. 

Deze technieken zijn natuurlijk ook van toepassing op jouw eigen merk of bedrijf. Er worden consistente factoren bedacht die er precies voor zorgen dat jouw eigen doelgroep je niet zal vergeten. 

Dit is een vraag die we erg vaak voorbij zien komen. En het korte antwoord is: “Niet echt”. Branding is meer een pull strategie, waarbij Marketing juist een push strategie is. Hiermee bedoelen we dat het bij branding gaat om het weten waar je organisatie voor staat en marketing meer het actief verkopen en promoten van producten of diensten is. 

Beide zijn ze nodig voor een goede strategie. Als je dit goed doet, dan ondersteunen ze elkaar. De ene zorgt ervoor dat potentiële klanten naar jouw website of bedrijfspand toe komen en de andere zorgt ervoor dat ze een goed gevoel krijgen bij je en ook daadwerkelijk een aankoop doen.

Is Branding marketing?

Cases

Fatality Productions

Branding

Sparked Works

Branding, website

Mastwerk

Branding, Website

Maashorst Catering

Branding

De amigos aanpak

  1. We gaan eerst met jou in gesprek om te kijken waar de raakvlakken liggen. We bespreken hier alles tot in de puntjes om een goed beeld te krijgen wie jij bent en wat jouw bedrijf nodig heeft. Onze amigos zullen zich daarna richten op het ontwikkelen van een op maat gemaakt plan.

  2. De concepten die we hebben gemaakt worden met jou gedeeld. Tijdens deze presentatie leggen we uit hoe we jouw wensen hebben vertaald naar een creatieve merkidentiteit. Hier is natuurlijk nog van alles mogelijkelijk. Deze presentatie kan bestaan uit elementen – zoals een logo, stijl elementen en typografie.

  3. Nadat we samen hebben besloten welke richting we verder gaan, zullen wij je merk tot in de puntjes bouwen. Je krijgt hierbij alle elementen die helpen jouw bedrijf naar voren te brengen en een flinke boost te geven. Hierbij krijg je van ons een custom huisstijlenboek met daarin alle elementen en richtlijnen die passen bij jouw bedrijf.
   
de-amigos

de amigos.

Als je een probleem hebt, of ergens hulp bij nodig hebt, dan ga je naar?

Juist! Je vrienden, en die hebben weer vrienden om je nóg verder te helpen.

Vamos!,
Wanneer kunnen we beginnen?

Doe vrijblijvend een aanvraag!