Webdesign voor conversie

Webdesign voor conversie

Het hebben van een professionele en goed ontworpen website is enorm belangrijk voor het genereren van conversies. Een effectief webdesign kan ervoor zorgen dat bezoekers niet alleen langer op je website blijven, maar ook uiteindelijk overgaan tot actie, zoals het doen van een aankoop, het invullen van een formulier of het inschrijven voor een nieuwsbrief. In deze blog geven we je tips en inzichten over hoe je jouw webdesign het beste kunt inzetten voor het behalen van conversies.

Kies voor een clean en overzichtelijk design

Een goed webdesign begint met een clean en overzichtelijk ontwerp. Zorg ervoor dat je website niet te druk oogt en dat de belangrijkste onderdelen duidelijk naar voren komen. Gebruik een heldere en goed leesbare typografie, maak gebruik van voldoende witruimte en zorg ervoor dat de navigatie onmiddellijk en gemakkelijk te gebruiken is. Een clean design zorgt ervoor dat bezoekers zich kunnen focussen op de belangrijkste boodschap en acties op je website.

Maak gebruik van sterke call-to-actions

Een call-to-action is een belangrijk onderdeel van je webdesign als het gaat om conversie. Het is belangrijk dat deze opvallend en duidelijk aanwezig is op je website. Gebruik contrasterende kleuren om de aandacht te trekken en zorg ervoor dat de tekst van de call-to-action actiegericht en overtuigend is. “Bestel nu”, “Schrijf je in” of “Neem contact op” zijn voorbeelden van sterke en directe call-to-actions.

Optimaliseer voor mobiel gebruik

Met het toenemende gebruik van smartphones en tablets is het belangrijk om je webdesign te optimaliseren voor mobiel gebruik. Zorg ervoor dat je website responsive is, wat betekent dat deze zich automatisch aanpast aan het schermformaat van de bezoeker. Een mobielvriendelijk design zorgt ervoor dat je website toegankelijk is voor een breder publiek en dat bezoekers gemakkelijk kunnen navigeren en converteren, ongeacht het apparaat dat ze gebruiken.

Laad snel

Niets is zo frustrerend als een trage website. Bezoekers hebben weinig geduld en zullen snel afhaken als een pagina niet snel genoeg laadt. Zorg ervoor dat je website snel en efficiënt is door het optimaliseren van afbeeldingen, het verminderen van onnodige code en het gebruik van caching technieken. Een snelle laadtijd zorgt niet alleen voor een betere gebruikservaring, maar heeft ook een positief effect op je conversiepercentage.

Maak gebruik van sociale bewijskracht

Mensen zijn sociale wezens en worden vaak beïnvloed door het gedrag van anderen. Maak gebruik van sociale bewijskracht op je website door positieve recensies, klantbeoordelingen of testimonials te tonen. Dit geeft potentiële klanten vertrouwen en overtuigt hen om over te gaan tot actie. Plaats deze sociale bewijzen op strategische plekken op je website, zoals naast een call-to-action of op de homepage.

Test en optimaliseer

Het optimaliseren van je webdesign voor conversie is een continu proces. Monitor de prestaties van je website en voer regelmatig A/B-testen uit om te zien welke onderdelen het beste werken. Test verschillende versies van je call-to-action, kleuren, lay-outs en andere onderdelen om te zien welke variant het beste converteert. Door te blijven testen en optimaliseren, kun je de conversieratio van je website steeds verder verbeteren.

Conclusie

Een effectief webdesign kan een grote impact hebben op het conversiepercentage van je website. Door te kiezen voor een clean en overzichtelijk design, sterke call-to-actions, een geoptimaliseerde mobiele ervaring, een snelle laadtijd, het tonen van sociale bewijskracht en het continu testen en optimaliseren, kun je ervoor zorgen dat je website niet alleen mooi is, maar ook resultaten oplevert.

Als online marketing bureau begrijpen wij bij Amigos het belang van een conversiegericht webdesign en helpen we je graag bij het ontwerpen en optimaliseren van jouw website voor maximale conversies. Neem vandaag nog contact met ons op voor een adviesgesprek.

Neem contact op met een van onze amigos!

Benieuwd geworden wat we voor jou kunnen doen? Vul het onderstaande contactformulier in.