Search
Close this search box.

Wat is WordPress en hoe werkt het?

Wat is WordPress nu precies? WordPress is een bekende term onder websitebouwers en ondernemers, maar wat is het nu precies? Lees nu verder.

Wat is WordPress en hoe werkt het?

WordPress is een bekende term onder ondernemers en webbouwers. WordPress is een CMS systeem. Wat staat voor: Content management systeem. Voor veel mensen is WordPress inmiddels een begrip, waar je simpelweg websites, blogs en webshops kunt bouwen. Omdat WordPress een toegankelijke manier is om websites te bouwen, is dit erg populair.

Waarom moet je WordPress gebruiken?

WordPress is voor velen een makkelijke tool om te gebruiken. Vaak is het opzetten van de website en het bouwen ervan het lastigste gedeelte als je specifieke wensen hebt. Dit kun je dus ook beter laten doen om jezelf tijd en stress te besparen. Als de website of webshop eenmaal goed in ingericht is het toevoegen van bepaalde elementen gemakkelijk te doen met wat uitleg. Hieronder staan een aantal punten waarom je WordPress zou moeten overwegen.

  • Het is erg gebruiksvriendelijk
  • De mogelijkheden zijn eindeloos
  • Er zijn vele plugins en thema’s beschikbaar
  • Het is zoekmachine vriendelijk
  • Er is veel informatie en kennis te vinden over dit platform

Hoe werkt WordPress?

Een goede website begint meestal bij een domeinnaam een een snelle en betrouwbare hosting. Dit zijn essentiële dingen die je nodig hebt om je website online te krijgen. Daarnaast kan WordPress worden geïnstalleerd op de ruimte die je hebt gekocht bij de hostingpartij. Daarna kun je het systeem van WordPress volledig inrichten hoe je zelf zou willen.

Als eerst is het belangrijk dat je alle instellingen goed instelt om goed van start te gaan zonder verassingen aan het eind. Dit scheelt namelijk een hoop verwarring als er toevallig iets niet werkt.

WordPress bestaan uit drie basis elementen die gebruikt worden:

  • De editor
  • Thema’s
  • Plugins


Met de WordPress editor kun je de pagina’s aanmaken en vormgeven. Er wordt gebruikt gemaakt van verschillende blokken die je kunt gebruiken, zoals: Titel, afbeeldingen, knoppen enz. Deze kun je indelen zoals jij dit zou willen. Hiermee is het dus ook erg makkelijk om blog berichten te maken.

Daarnaast kun je ook nog een thema uitkiezen om de look & feel van de website te bepalen. Dit betekent niet dat je een template gelijk kunt overnemen en alleen maar wat tekst en afbeeldingen hoeft aan te passen. Je zult alsnog zelf het visuele gedeelte moeten instellen.

Plugins

De meeste bekende plugin die ook wordt gebruikt als pagebuilder is: Elementor. Wij gebruiken deze plugin bij al onze websites, omdat we hiermee in staat zijn om alles te maken wat je maar kunt wensen. Omdat dit ook een van de meeste gebruikte plugins is, kun je er ook veel informatie over vinden. Elementor is in staat om pagina’s op een visuele manier op te maken. Zo kun je verschillende pagina’s en templates maken zodat alles er gelikt uitziet in jouw huisstijl.

Verder zijn er nog meer dan 60.000 plugins die je kunnen helpen bij het bouwen van een website. Natuurlijk zijn er bekende plugins, maar ook onbekende. Met onbekendere plugins moet je goed opletten of deze goed samenwerken met de andere plugins en met je huidige versie van WordPress. Het kan hierdoor komen dat je website niet meer werkt. Let dus goed op wat je download, want ook dit kost geheugen en vertraagt de laadsnelheid van je website.

Vaak heb je een gratis versie en een PRO versie van iedere plugin. De PRO plugins geven je net wat meer opties en support die nodig zijn voor bepaalde wensen. Een aantal goede betaalde en gratis plugins die wij gebruiken zijn:

Conclusie: Waarom moet ik WordPress gebruiken?

Het is de meest populaire software die gebruikt wordt bij vele websites. Het is makkelijk te onderhouden en er zijn vele mogelijkheden om jouw droom website of webshop te maken. Wil je meer weten over WordPress websites of de mogelijkheden bespreken? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op met een van onze amigos!

Benieuwd geworden wat we voor jou kunnen doen? Vul het onderstaande contactformulier in.